Αγουρέλαιο
Το αγουρέλαιο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και υγιεινά λάδια που χρησιμοποιούνται στη διατροφή μας. Προέρχεται από τη συνθλιβόμενη εκχύλιση των ελιών, και είναι γνωστό και ως "κρυο-συνθλίβον" ελαιόλαδο, διότι η διαδικασία παραγωγής του διατηρεί τη θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα για να διασφαλίσει την ποιότητα του.
Γεύση και Αρώματα: Το αγουρέλαιο έχει μια ελαφρώς φρουτώδη και δροσερή γεύση που το καθιστά ιδανικό για να προσδώσει φινέτσα και αρωματικότητα στα φαγητά. Το αρωματικό του προφίλ συχνά περιλαμβάνει νότες από χόρτα, πράσινα μήλα και ακόμα και ανανά.
Διατροφική Αξία: Το αγουρέλαιο είναι γνωστό για την υψηλή διατροφική του αξία. Είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά, όπως τα λιπαρά οξέα Omega-9, και περιέχει αντιοξειδωτικά πολυφαινόλες, που συμβάλλουν στην καλή υγεία της καρδιάς και την πρόληψη ασθενειών.
|